NEMAČKI LOVAČKI TERIJER

DEUTSCHER JAGDTERRIER - GERMAN HUNTING TERRIER

Izvod iz pravilnika - DODELA TITULA

Uslovi za izdavanje povelje "Šampion mladih u lepoti"

Ovaj naziv dobijaju oni psi koji su osvojili 3 (tri) titule prvak razreda mladih, do starosti od 18 meseci, od najmanje dvojice sudija.

* Naslov mladog šampiona u lepoti, ne može se koristiti za prijavljivanje pasa u razred šampiona.

...............................................................................................
Član 26.
Pravilnika KSSCG o stručnom radu
Uslovi za izdavanje povelje "Prvak Srbije i Crne Gore u lepoti" (Sampion SCG)

1) Za pse koji podležu ispitu u radu: 3 CAC SCG kod dvojice sudija i položenu najmanju utakmicu "B" za ptičare, IPO I za službene pse i ispit urodjenih osobina za jamare, goniče, cunjavce, i retrivere.

2) Za pse koji ne podležu ispitu u radu: 4 CAC SCG kod trojice sudija Za pse rase šarplaninac pored ovih uslova mora da poseduje i "Sertifikat" sa Specijalizovane izložbe za ovu rasu.

U oba slučaja šampionska titula se može dodeliti psu ako je prošlo najmanje (6) šest meseci od prvog do zadnjeg dodeljivanja CAC SCG.
Titula šampiona Srbije i Crne Gore dodelice se i psima koji su CAC SCG na medjunarodnim izložbama dobili titulu CACIB ili R.CACIB ali pod istim uslovima.

* Pas kome je dodeljena titula "Prvak Srbije i Crne Gore u lepoti", ne može se više izlagati u nekom od razreda izuzev u razredu prvaka

...............................................................................................
Član 26.
Pravilnika KSSCG o stručnom radu

Uslovi za sticanje naziva "Prvak Srbije i Crne Gore u radu"

Naziv prvaka Srbije i Crne Gore u radu može dobiti pas koji je osvojio na medjunarodnoj utakmici održanoj u Srbiji i Crnoj Gori kandidature CACIT ili R.CACIT obe u Srbiji i Crnoj Gori ili na saveznoj utakmici, (za pse ptičare: najmanje tipa "B") dve titule CACT SCG ili jednu CACT SCG i R.CACT SCG i da ima ocenu oblika najmanje "VRLO DOBAR".
Za idavanje povelje potrebno je dostaviti fotokopiju pedigrea i ocenskih listi, i potvrdu o uplati 1.200,00 dinara na žiro račun 180-0245340101000-24
Uslovi za sticanje naziva "Internacionalni šampion u lepoti"

Radni psi: 2 zemlje, 2 CACIB-a, od dvojice sudija i najmanje III. nagradni razred, odnosno 75 % od mogućih poena na saveznoj utakmici.
Psi koji ne podležu ispitu u radu: 4 CACIB-a u tri zemlje, (jedan u zemlji življenja vlasnika ili zemlji porekla rase) kod trojice sudija. Od prve do poslednje titule treba da prodje najmanje godina i jedan dan (ovo važi za pse koji podležu ispitu u radu i za pse koji ne podležu radnom spitu.