NEMAČKI LOVAČKI TERIJER

DEUTSCHER JAGDTERRIER - GERMAN HUNTING TERRIER

AKCIJA KS SCG

JAMARI IDU U EVROPU

Istoig dana, kada je izašao prethodni broj revije ZOV u kome je pisano o drastićnom neskladu između utakmica u veštaćkom rovu i ispita za jamare, u Beogradu je održan konsultativni sastanak sudija za rad terijera i jazavićara.
Od 44 aktivna arbitra iz cele zemlje pojavilo se čak 27, što rećito govori ozbiljnosti situacije i rešenosti da se postojeći Pravilnik uskladi sa zahtevima Evrope i našim zakonodavstvom.
U zadivljujuće konstruktivnom tonu, slično kao i na prethodnim sastancima sudija za goniče, kojj su imali izvanredan učinak i fantastićan, pozitivni odjek u Evropi i FCI, dr Mahmud Al Dagistani je rekao da zahteva brz i kvalitetan dogovor, insistirajući na timskom radu kompetentnih stručnjaka. Formirana je i devetočlana komisija za reviziju pravilnika. Dr Dagistani je najavio i hitne mere, jedna od prvih je - ukidanje svih utakmica na jazavca !!!, uvodjenje delegata KS SCG radi striktnog poštovanja propisa, izradu kataloga...
Strućne odluke koje treba da razmotri i usvoji Upravni odbor KS SCG pripremiće se u narednih petnaestak dana. Od dugogodišnih pet ćlanova Komisije za jamare, inače pomoćnog tela UO KS SCG prisustvovala su dvojica aktivnih Stevan Djurin i Dragan Milovanović, ali su na spisak unela i imena dvojice iz ovog saziva. su Dragan Erdeljan i Mladen Mihić. Peti član, Siniša Vukanović, koji je bio na ovom sastanku, zamolio je da ga oslobode obaveza zbog zauzetosti na poslu. Svežu krv čine, kako rekoše, oči u oči, dokazani stućnjaci: Milan Zlokolica, Velimir Netković. Mihovil Herić, Sanja Momčilović Bognić, i Vladan Đuričić.

Milan Jovanović

PREUZETO IZ "ZOV"-a